Dagbesteding 16 +

Per 1 februari 2018 biedt GrandCare dagbesteding, waar onder professionele begeleiding verschillende dagbestedingsactiviteiten en werkzaamheden worden uitgevoerd.

De dagbestedingsactiviteiten en werkzaamheden die worden aangeboden zijn divers, u kunt denken aan;

Klussen in en om het huis
Onze klussendienst kan worden ingezet voor kleine en iets grotere klussen bij particulieren of bedrijven in de omgeving. Heel divers, van het werken in de tuin tot kleine klussen in huis.

Verzorging van onze dieren
Dagelijks hebben onze dieren verzorging en aandacht nodig. Denk aan het borstelen, voeren en schoonmaken van de verblijven.

Atelier
In ons atelier is er ruimte om creatief bezig te zijn.  Schilderen, handwerken en naaiwerkzaamheden behoren tot de mogelijkheden.

Wasserette
We hebben de beschikking over een semi-professionele wasserette. Hier verzorgen we de was voor verschillende bedrijven en particulieren in de omgeving.

 

 

Workshops
Met regelmaat zullen er workshops worden gegeven. Denk hierbij aan;
sollicitatietrainingen, etiquette, weerbaarheid en omgangsvormen.

Naast de door ons aangeboden dagbestedingsactiviteiten en werkzaamheden is er voor cliënten waarbij doorstromen naar reguliere arbeid, stageplaats of vrijwilligers een mogelijk is, ruime aandacht in het vinden hiervan. Tijdens de dagbesteding is oog voor een actieve en gezonde levensstijl. Het ondernemen van een activiteit buiten, zal dan ook dagelijks plaats vinden.

Thuisbegeleiding

Wat wij doen?

De activiteiten zijn gericht op

het creëren en behouden van dagstructuur

het ontwikkelen van sociale vaardigheden

het bevorderen van zelfredzaamheid

het voorkomen van sociaal isolement

het ontlasten van de thuissituatie

Ondersteuning en gezelschap

Uitgangspunten

Gewoon doen wat nodig is

goede en nauwe samenwerking met betrokkenen

participeren in de ontwikkelingen van de gemeente

een fijne plek waar men zich veilig en gehoord voelt

een plek waar je wordt uitgedaagd het beste uit jezelf te halen

een fijne huiselijke sfeer

geen onnodige overhead, intern korte lijnen

Doorverwijzen

Aanmelden

Voor dagbesteding van GrandCare is nodig:

De dagbesteding is bedoeld voor mensen van 16 jaar of ouder en vindt plaats van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur. GrandCare is een gecontracteerde aanbieder vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en Jeugdwet (JW).

Aanmelden kan via alle erkende verwijzers uit de gemeente; Nijmegen, Wijchen, Beuningen, Druten, Heumen, Berg en Dal, Mook en Middelaar. U kunt hierbij denken aan het: Kernteam, Wijkteam, Regieteam en het Interventieteam. Alleen voor jeugdigen geldt dat u ook kan aanmelden via: Jeugdbescherming, GGD of de huisarts. Ook middels het Persoonsgebonden Budget (PGB) kunt u bij GrandCare terecht.

Voor meer informatie of een aanmelding kunt u contact opnemen via dagbesteding@grandcare.nl  of telefonisch via; 024-3573468.