Respijtzorg (mantelzorgondersteuning)

Heeft u de zorg voor uw partner? Dat is dankbaar werk, maar soms ook belastend. Want als mantelzorger zorgt u natúúrlijk voor uw partner. Logisch toch? Maar overbelasting ligt op de loer. Gaat het écht even niet meer? Dan is respijtzorg misschien fijn voor u. Uw partner of familielid verblijft dan tijdelijk bij ons. Andersom kan ook: u verblijft bij ons en wij nemen de thuiszorg van uw partner over.

In een veilige, groene omgeving

GrandCare biedt respijtzorg in een prettige, veilige en groene omgeving. Bij ons verblijven mensen met een chronische ziekte en mensen die na een ziekenhuis opname willen aansterken en daarbij ondersteuning nodig hebben. Ook ter ontlasting van de mantelzorger kan een verblijf bij GrandCare heel fijn zijn. Daardoor krijgt de mantelzorger weer ruimte en tijd voor zichzelf. U doet nieuwe energie op en komt weer in balans.

24/7 ondersteuning in huiselijke sfeer

Het logeerverblijf van GrandCare ligt in het voormalige kinderdorp Neerbosch. We bieden hier ondersteuning in een huiselijke sfeer, met een ruime tuin en klein vee. Prettig om te weten: er is 24/7 personeel aanwezig. Partners, kinderen, familieleden en vrienden zijn vanzelfsprekend altijd van harte welkom om hun naaste te bezoeken. We bieden praktische ondersteuning. Medische handeling of overige verzorgingstaken zijn de taak van de reguliere thuiszorg.

Een dag(deel), een paar nachten of langer

Het verblijf kan voor een paar nachten óf voor een langere periode. Ook is het mogelijk om een dagdeel te verblijven, zoals een ochtends, middags of avonds. Mensen kunnen bij ons verblijven met een Wmo- of PGB-indicatie. Particulier verblijven kan ook.

GrandCare heeft een contract met de gemeente Beuningen. Voor een verblijf bij GrandCare kunt u zich aanmelden bij het wijkteam. Het wijkteam bespreekt met u de mogelijkheden. Het centrale nummer van de gemeente Beuningen: 14024. U hoeft geen eigen bijdrage te betalen.

GrandCare is een gecontracteerde aanbieder vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en Jeugdwet (JW).

Snakt u naar rust? Kies ook voor respijtzorg

Heeft u dringend behoefte aan ontlasting van uw mantelzorgtaken? Schakel ons dan in voor respijtzorg. Ons advies: wacht daar niet mee, ook al is het misschien lastig voor u om de zorg tijdelijk over te dragen. Onze ervaring is dat mantelzorgers vaak té lang doorgaan. Gelukkig hóeft dat niet.

Graag meer informatie of direct aanmelden

Wat wij doen

Dit doen we

Gewoon doen wat nodig is

  • Maaltijden aanbieden
  • 24/7 toezicht
  • Medicatie aanreiken
  • Ondersteuning bij toiletbezoek
  • Ondersteuning bij aankleden
Uitgangspunten

Uitgangpunten

Op het verblijf

  • Ruime eigen kamer
  • Fijne huiselijke sfeer waar iedereen zich op zijn gemak voelt
  • Betrokken collega’s die 24/7 klaarstaan
  • Goede en nauwe samenwerking met betrokkenen
  • Geen onnodig papierwerk, intern korte lijnen
Aanvragen

Aanvragen

Verschillende opties

Wmo-indicatie
Aanvragen via het wijkteam van de gemeente Beuningen.

Aanvullende ziektekostenverzekering?
Bespreek de vergoedingsmogelijkheden met uw ziektekostenverzekering.

PGB
U kunt met een PGB-indicatie bij ons logeren. Kosten: € 183,16,- per etmaal (incl. 3 maaltijden per dag).

Particulier
U kunt particulier bij ons verblijven.

Verzorging of verpleging: via de reguliere thuiszorg.